Östersjödagen firas med jazz i Åbo!

25.8.2020

Nationella Östersjödagen firas torsdagen den 27 augusti med olika slags handlingar och evenemang. Archipelago Sea Jazz och Håll Skärgården Ren rf arrangerar en jazzkonsert på Forum Marinum i Åbo, där Jussi Fredriksson Trio uppträder. Frivilliga donationer till HSR rf:s verksamhet fungerar som inträdesavgift till konserten.

Håll Skärgården Ren rf och festivalserien Archipelago Sea Jazz firar Östersjödagen torsdagen den 27 augusti med en unik konsert ombord på HSR rf:s servicefartyg M/S Roope klockan 19. Fartyget har körts till Aura å utanför Forum Marinum och på däcket lastas en flygel och Jussi Fredriksson Trio från den inhemska jazzeliten. Konserten kan även följas live på Archipelago Sea Jazz och Håll Skärgården Ren rf:s Facebook-sidor.

Pianisten Jussi Fredrikssons nya kompositioner inspirerade av skärgårdens toner har världspremiär på jazzkonserten. I trion ingår även Jori Huhtala på bas och Mika Kallio på trummor. Konserten öppnar Håll Skärgården Ren rf:s och Archipelago Sea Jazz samarbete som strävar efter att fästa uppmärksamhet särskilt vid ansvarsfull turism och kulturverksamhet i skärgårdsområdet.

En handfull av de mest entusiastiska musikvännerna får plats som publik på servicefartyget Roopes däck och konserten kan även följas från stranden. Vi vill påminna publiken om säkerhetsavstånd och god handhygien samt att hosta på rätt sätt. Det är bra att ha med sig en ansiktsmask för eventuella kösituationer. Man får inte delta i Östersjödagens evenemang om man är sjuk!

Vid regn anordnas konserten i båthuset vid Forum Marinums gavel på Åbo slotts sida.

Du kan betala en frivillig inträdesavgift genom att göra en engångsdonation till Håll Skärgården Ren rf med valfri summa. Donationen betalas på kontot: FI42 6601 0010 5173 99 (Ålandsbanken). Du kan styra din donation till Skärgårdshavet genom att använda referensnumret 1009. 

Donationen kan även göras med MobilePay-appen genom numret 33168. 

Insamlingstillstånd: RA/2020/327