Itämeripäivää juhlistetaan jazzilla Turussa!

24.8.2020

Valtakunnallista Itämeripäivää vietetään torstaina 27.8. erilaisin teoin ja tapahtumin. Archipelago Sea Jazz ja Pidä Saaristo Siistinä ry järjestävät Turussa Forum Marinumilla jazzkonsertin, jossa esiintyy Jussi Fredriksson Trio. Konsertin pääsymaksuna toimivat vapaaehtoiset lahjoitukset PSS ry:n toiminnalle.

Pidä Saaristo Siistinä ry ja festivaalisarja Archipelago Sea Jazz juhlistavat torstaina 27.8. Itämeripäivää ainutlaatuisella konsertilla PSS ry:n huoltoalus M/S Roopen kannella klo 19. Aurajokeen Forum Marinumin edustalle kuljetetun aluksen kannelle lastataan flyygeli ja kotimaisen jazzin huipuista koostuva Jussi Fredriksson Trio. Konserttia voi seurata livenä myös Archipelago Sea Jazzin ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n Facebook-sivuilla.

Jazzkonsertissa maailman ensi-iltansa saavat pianisti Jussi Fredrikssonin tuoreet saariston sävyistä inspiroituneet sävellykset. Triossa bassoa soittaa Jori Huhtala ja rumpuja Mika Kallio. Konsertti avaa Pidä Saaristo Siistinä ry:n ja Archipelago Sea Jazzin yhteistyön, jolla pyritään kiinnittämään huomiota erityisesti vastuulliseen matkailuun ja kulttuuritoimintaan saariston alueella.

Kourallinen innokkaimpia musiikinystäviä mahtuu yleisöksi huoltoalus Roopen kannelle, ja konserttia voi seurata myös rannalta. Yleisöä halutaan muistuttaa turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä oikeista yskimistavoista. Mahdollisiin jonotustilanteisiin on hyvä varautua kasvomaskilla. Itämeripäivän tapahtumiin ei saa osallistua kipeänä!

Sateen sattuessa konsertti järjestetään venekatoksessa Forum Marinumin Turun linnan puoleisessa päädyssä.

Konserttiin ja livestriimiin voi maksaa vapaaehtoisen pääsymaksun tekemällä Pidä Saaristo Siistinä ry:lle kertalahjoituksen vapaavalintaisella summalla. Lahjoituksen voi tehdä tilille: FI42 6601 0010 5173 99 (Ålandsbanken). Mikäli haluat ohjata lahjoituksesi juuri Saaristomeren alueelle, käytä tilisiirrossa viitenumeroa 1009. Jos et halua ohjata lahjoitusta tietylle toiminta-alueelle, kirjoita viestikenttään lahjoitus. Maksun saaja on Pidä Saaristo Siistinä ry. Lahjoituksen voi tehdä myös MobilePay-mobiilimaksusovelluksella käyttäen lyhytnumeroa 33168.

Voit tehdä myös 10 tai 20 euron tekstarilahjoituksen:
Lähetä viesti 20E PSSRY numeroon 16588.
Viestin hinta on 20 €.
Lähetä viesti 10E PSSRY numeroon 16588.
Viestin hinta on 10 €.

Rahankeräyslupa: RA/2020/327