Liput

Archipelago Sea Jazz - yhteistyöllä Itämeren alueen suurimaksi saaristofestivaaliksi

Archipelago Sea Jazz on uusi kansainvälisesti houkutteleva tasokas festivaalisarja, joka rakentuu saaristomme ainutlaatuisen vetovoiman ja laadukkaan jazzmusiikin ympärille. Se yhdistää kaksi uutta, Turussa ja Maarianhaminassa järjestettävät jazztapahtumat sekä kaksi jo vankan jalansijan ja vakituisen yleisönsä saavuttanutta tapahtumaa (Baltic Jazz ja Korpo Sea Jazz -festivaalit) yhteisen Archipelago Sea Jazz -nimen alle. Tämä festivaalien sarja tarjoilee kuuden kesäviikon aikana huipputason jazzia, joissa tunnelman aikaansaama muistijälki jäänee yleisön mieliin vähintäänkin yhtä merkittävänä kuin itse musiikki.

Neljän kunnan yhteistyönä toteutettava kulttuuritoiminta synnyttää ympärilleen elinvoimaa ja edistää myös kansainvälistä matkailua Saaristomeren ja Varsinais-Suomen alueelle.

Archipelago Sea Jazz -festivaalisarjan jokaisella tapahtumalla on omanlaisensa identiteetti

Vankan jalansijan jo saavuttanut Baltic Jazz Taalintehtaan historiallisessa ruukkimiljöössä käynnistää festivaalisarjan. Se on viihtyisä koko perheen jazztapahtuma, jossa klassisen jazzin ja swingin eri tyylisuunnat yhdistyvät saumattomasti jazzin muihin suuntauksiin. Ohjelmassa yhdistyvät niin kansainväliset huippukokoonpanot kuin paikallisetkin nimet.

Korpo Sea Jazz on puolestaan rohkea, moderni ja paikoin kokeellinen festivaali, jonka ohjelma koostuu ajankohtaisista kotimaisen jazzin laatunimistä. Tämä tunnelmaltaan intiimi saaristofestivaali kutsuu jättämään kaupungin kauas taakse ja kokemaan Saaristomeren aidon kauneuden, tuntemaan luonnon läsnäolon. Täällä niin musiikki kuin aurinkokin hellii yleisöään! Ensi kesän ohjelmiston taiteelliseksi johtajaksi kutsuttiin improvisaation mestari, jazzlaulaja Kadi Vija.

Turku Sea Jazz tulee olemaan nelikon uusi ja erilainen kaupunkifestivaali. Se kutsuu urbaanin yleisönsä meren äärelle Ruissalon Telakan historialliseen miljööseen nauttimaan kansainvälisistä jazzin tähtiartisteista, kotimaisista huippukokoonpanoista sekä maailmanmusiikin persoonallisista nimistä. – Se on nuorekas, se kurottaa saaristoon. Se on Turussa, se kurottaa maailman ääriin.

Åland Sea Jazz on skandinaavisen laadukas festivaali historiallisessa, edelleen toiminnassa olevassa Maarianhaminan Merikorttelissa sekä museolaiva Pommernissa. Pohjoismaisella ohjelmistollaan tämä boutique-festivaali tulee tarjoamaan huippujazzia uniikissa lokaatioissa. – Se on intiimi ja tunnelmallinen. Se on pieni, mutta niin suuri.

Kansainvälisyydestä elinvoimaa saaristoon

Suomi tarvitsee vetovoimatekijäksi lisää festivaaleja, jotka ylittävät kansainvälisen kynnyksen. Meille niin rakas saaristo ja Saaristomeren alue ovat edelleen hiomaton timantti. Archipelago Sea Jazzin ideologiana on taiteellisesti korkeatasoisten sisältöjen esillepano tuoreella tavalla hyödyntäen Saaristomeren alueen ainutlaatuisia puitteita aina ulkosaaristoa myöten.

- Uskomme, että uusi festivaalikonsepti ja kulttuuritoimijoiden sekä kuntien laaja yhteistyö vahvistavat saaristomme brändiä ainutlaatuisena, kansainvälisestikin kiinnostavana kulttuuri- ja matkailukohteena, painottaa Archipelago Sea Jazzin idean isä Jussi Fredriksson.

Tämä innovatiivinen festivaalikokonaisuus toimii tehokkaasti myös kotimaisen luovan työn välittäjänä. - Tavoitteenamme on, että saaristofestivaali esittelisi tulevaisuudessa kotimaista laadukasta musiikkia kansainväliselle yleisölle, medialle ja promoottoreille ja edistäisi tällä tavoin kotimaisten taiteilijoidemme kansainvälistymistä. Archipelago Sea Jazzin kasvaessa tavoitteena on tukea myös saariston yrittäjyyttä ja julkisen sektorin ketteryyttä kasvun mahdollistajana. Oman kulttuurityömme kautta haluamme edesauttaa sellaista toimintaa, joka aktiivisesti kehittää saariston infrastruktuuria tukemaan matkailualan yrittäjyyttä.

Itämeren alueen suojelu on merkittävästi arvoissamme

Archipelago Sea Jazziin linkittyy vahvasti myös ympäristönäkökulma ja se tulee toivottavasti kiinnostamaan useita saaristoon liitoksissa olevia yrityksiä ja järjestöjä. Haluamme liittää tapahtumiimme yhteistyökumppaneita, jotka jakavat kanssamme Itämeren ja Saaristomeren suojeluun keskittyviä arvoja. Archipelago Sea Jazz -festivaalisarja ja me tekijät haluamme tuoda kulttuuripalvelut jazzmusiikin osalta entistä paremmin saavutettavaksi koko Saaristomeren alueella niin paikallisille asukkaille kuin saariston matkailuturisteille ja kesäasukkaillekin kestävästi ja ympäristöarvojamme kunnioittaen. Se tulee näkymään suurina valintoina ja pieninä tekoina kaikissa tapahtumissamme.

Tilaa Archipelago Sea Jazz uutiskirje ja kuulet ensimmäisten joukossa tulevan kesän 2020 festivaaliemme artisteista ja tapahtumista, lippueduista ja muista kulttuuritempauksistamme?