Hanna Ikonen utvecklar festivalserien Archipelago Sea Jazz

17.1.2022

Jazz City Turku har fått förstärkning av Hanna Ikonen, som nyligen tillträtt tjänsten som marknadsföringschef och producent för projektet som utvecklar festivalserien Archipelago Sea Jazz. Hanna har lång erfarenhet av kulturproduktion från olika håll i Finland och ansvarade senast för ett av Finlands internationellt mest kända evenemangsvarumärken, Air Guitar World Championships. Efter att nu ha återvänt till Åboregionen från Norra Österbotten, upplever hon det nya arbetet som motiverande och meningsfullt. 

”Det är med stor iver som jag hoppar in i utvecklingen av denna fascinerande evenemangshelhet. Den åboländska skärgården är unik och att ta den sköra naturen i beaktande i all verksamhet faller sig naturligt tack vare min tidigare erfarenhet av miljöarbete,” säger Hanna. ”Jag är en rutinerad nätverkare och utvecklingsarbete hör till det jag allra helst jobbar med. Det lokala kulturfältet är bekant för mig från tidigare men samtidigt har jag varit borta tillräckligt länge för att kunna se på saker med nya ögon.”

Archipelago Sea Jazz-projektet utvecklar samarbetet mellan fyra jazzevenemang i Skärgårdshavsregionen. I helheten ingår Baltic Jazz (8-10.7), Korpo Sea Jazz (20-24.7), Turku Sea Jazz (29-30.7) och Åland Sea Jazz (5-6.8.2022). 

De första festivalprogrammen publiceras inom kort och biljetterna släpps i februari. Du kan också göra gott och lägg till valfria donationsbeloppet till biljettpriset för John Nurminens Stiftelse.


Foto: Lasse Lehto