Tack för det gångna året!

20.12.2022

Efter att ha sluppit coronarestriktionerna kunde vi arrangera vår festival i normal omfattning igen. Baltic Jazz och Korpo Sea Jazz serverade återigen ett fantastiskt program, utan att glömma traditionerna. Turku Sea Jazz producerades ytterst lyckat i en ny omgivning, området vid Forum Marinum, i skenet av internationella stjärnor på scenen. Åland Sea Jazz ordnades nu för andra gången och togs emot med värme och glädje. 
 

Årets sista festivalnyheter

Programplaneringen för Baltic Jazz 2023 har gått enligt tidtabell och programmet kommer att publiceras i slutet av januari. Efter 5 år som verksamhetsledare för Baltic Jazz gav Alexandra Lönnström över rodret till Jani Tuomaala som inledde arbetet i december. 

Programmet för Korpo Sea Jazz 2023 är färdigt och förväntningarna är höga. Programmet bjuder på kvalitetsjazz av varierande slag, allt från stämningsfull gospel i Korpo medeltidskyrka till en dialog mellan saxofoner i skogens kvällsskymning, för att inte tala om virtuosa gitarrtoner. Vi ser fram emot att bjuda vår publik på inhemsk toppjazz igen, förmedlar Bosse Mellberg, ordförande för Korpo Jazz r.f.

De första artisterna för Turku Sea Jazz kommer att offentliggöras i januari samband med Resemässan i Helsingfors. Samtidigt släpps också early bird-biljetterna. I likhet med i fjol somras ges konserterna i Forum Marinum, på Själö och Kyrkparkens Terrass, producent Sanna Vartiainen berättar. Håll alltså öronen och ögonen öppna!

Även Åland Sea Jazz offentliggör sina första artister i januari! Festivalen som ordnas i centrum av Mariehamn och i den närliggande skärgården presenterar toppnamn inom nordisk jazz. Skärgårdens jazzsommar avslutas i augusti i den fantastiska miljön på Åland, säger Jussi Fredriksson.