Nyt on jazzin ja meren aika!

2.6.2022

Archipelago Sea Jazz -festivaalisarjaa ja John Nurmisen Säätiötä yhdistää rakkaus mereen ja huoli sen hyvinvoinnista. Haluamme pelastaa Itämeren tuleville sukupolville ja siksi toimimme nyt. Tulevana kesänä tarjoamme huippumusiikin lomassa keskustelun aiheita Itämerestä niin vanhoille kuin uusille merenkävijöille ja jazzdiggareille. 

Meri ja sen kulttuuriperintö on moniäänistä. Osa siitä on uhanalaista ja katoavaa. Tämä näkyy perinteinä, jotka eivät automaattisesti siirry sukupolvelta toiselle tai yksipuolisina ruokalautasina, jonne lähikala ei löydä tietä. 

Onneksi kuitenkin on kalastajia, yrittäjiä, ruokavisionäärejä, perinteen vaalijoita, tutkijoita ja viranomaisia, jotka omalla työllään vetävät meidät muut mukaansa tekoihin, joilla on todellista merkitystä. 

Tänä kesänä olemme sekä huippujazzin vietävänä että kalastajien kyydissä Itämerellä. Keskustelemme kaloista, katoavasta meren perinnöstä ja rakkaudesta limisaumaveneeseen hyödyn ja huvin näkökulmista. Meren perinnöllä on valonpilkkunsa. Voit osallistua Itämeren pelastusoperaatioon festarilippujen oston yhteydessä Tiketissä tukemalla John Nurmisen Säätiön työtä. 

Nyt on jazzin ja meren aika.