Mika Kallio Gong Odyssey

23.2.2023

Keväiset konsertit saaristossa!

Huhtikuussa huippujazz soi merellisessä miljöössä, kun kiehtova Mika Kallio Gong Odyssey esiintyy Korpoströmin Saaristokeskuksessa ja Utön saaren kirkossa.

Lyömäsoitintaiteilija Mika Kallion neljäs soololevy Gong Odyssey julkaistiin kesäkuussa 2022, ja se sai osakseen innostuneen vastaanoton. Vuoden levytapauksiin kuuluvalla albumilla pääosassa ovat eri kokoiset gongit, eli metalliset ympyränmuotoiset lyömäsoittimet. Levyn sävellykset huojuvat gongien luonteen mukaisesti ambientin ja improvisoidun musiikin välimaastossa. Kallio heittäytyy rohkeasti kartoittamattomille alueille loihtien ääniavaruuden, jossa aika lakkaa olemasta.

Livekonserteissa sävellysten eteeriset äänimaisemat herättää henkiin monipuolinen ja luova ryhmä kotimaisen jazzmusiikin kärkinimiä. Kosketinsoittaja-rumpali Jussi Fredriksson, puupuhaltaja Max Zenger sekä rumpali Jaska Lukkarinen esiintyvät pääsoittimiensa lisäksi myös gongien ja muiden lyömäsoittimien taitajina. ”Olen tosi otettu saadessani tehdä gongimatkan tällaisten huippuosaajien ympäröimänä”, Kallio hehkuttaa kanssasoittajiaan. 

Mika Kallion (s. 1974) soittoa on aina määritellyt laaja-alaisuus, kuunteleva herkkyys ja kyky saada rummut soimaan säestettävää kokoonpanoa rikastuttavalla tavalla. Kansainvälisesti arvostettu improvisoinnin mestari tunnetaan erityisesti duoistaan saksofonisti Mikko Innasen ja trumpetisti Verneri Pohjolan kanssa sekä Kallio Slaaki -lyömäsoitinensemblesta ja tanssitaiteilija Satu Rinnetmäen kanssa toteutetusta IMPULSION-projektista. 

Archipelago Sea Jazz presents: Mika Kallio Gong Odyssey

Pe 14.4.2023 Saaristokeskus Korpoström klo 19
La 15.4.2023 Utön kirkko klo 21

Liput 15 euroa Tiketti tai ovelta ennen konsertin alkua.
Konsertin kesto n. 1 tunti. Konsertit ovat ikärajattomia. 

Mika Kallio – gongit ja syntetisaattori
Jussi Fredriksson – gongit ja syntetisaattorit
Jaska Lukkarinen – gongit, syntetisaattori ja lyömäsoittimet
Max Zenger – bassoklarinetti, kontrabassoklarinetti ja lyömäsoittimet

”Jälki on aivan omanlaistaan: kiehtovaa ja rauhoittavaa. Jos alkaa olemaan päässä ahdasta, niin tällä sinne saa nopeasti tilaa, kunhan vain antautuu Kallion johdattelemalle tripille avomielisesti ja läsnä ollen.” – Jussi Niemi, Soundi (★★★★★)

Korpoströmiin voit saapua omalla autolla ja veneellä sekä Saaristobussin linjoilla 901-904. Majoitustiedustelut Korpoströmiin osoitteesta: skargardscentrum.fi 

Utön saarelle voit saapua oman veneen lisäksi yhteysalus M/S Baldurilla. Alus lähtee Nauvon Pärnäisten satamasta lauantaina klo 13.30. Paluumatka sunnuntaina Utöstä klo 12.30. Yhteysalus on maksuton ja matkan kesto on n. 5 tuntia. Nauvon Pärnäisten satamaan voit saapua omalla autolla tai Saaristobussin linjoilla 901-904. 

Bussiaikataulut: tlo.fi
Yhteysalus M/S Baldur: meritie.fi

Facebook-tapahtumat:
Korpoström
Utön kirkko