Kesätapahtumien uudet linjaukset vaikuttavat myös Archipelago Sea Jazz -festivaalisarjaan

23.4.2020

Suomen hallitus on keskiviikkona 22.4. ilmoittanut vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi kieltävänsä suurten yleisötapahtumien järjestämisen heinäkuun loppuun asti. Näin ollen joudumme ilmoittamaan, että myös Archipelago Sea Jazz -sarjan suurimmat tapahtumat Taalintehtaalla ja Turussa siirtyvät kesälle 2021. Pienempien Korpo Sea Jazzin ja Åland Sea Jazzin tilanteesta tiedotetaan myöhemmin.

Terveys, turvallisuus ja vastuullisuus ovat Archipelago Sea Jazz -tapahtumien järjestelyissä etusijalla ja arvojemme keskiössä. Vallitsevan koronapandemian vuoksi tämän kesän Baltic Jazz ja Turku Sea Jazz -tapahtumat siirtyvät kesälle 2021. Korpo Sea Jazzin ja uuden Åland Sea Jazzin osalta tehdään päätöksiä, kun tarkemmat ohjeet pienten kesätapahtumien järjestämisestä ovat saatavilla. Järjestäjät toivovat uusia linjauksia toukokuun aikana.

Archipelago Sea Jazz -sarjan festivaalit Baltic Jazz, Korpo Sea Jazz ja uudet Turku Sea Jazz sekä Åland Sea Jazz ovat keränneet merellisellä konseptillaan ja laadukkaalla ohjelmistollaan paljon positiivista huomiota. Haluammekin saada uudesta brändistä ja yhteistyöstämme kaiken irti ja käynnistää sarjan uudelleen näyttävästi, kun tapahtumien järjestäminen perinteisessä festivaalimuodossa on taas turvallista.

Pyrimme toteuttamaan mahdollisimman suuren osan Baltic Jazzin ja Turku Sea Jazzin tälle kesälle suunnitelluista konserteista ensi vuonna. Kesän konserttiliput näiden tapahtumien osalta käyvät vastaaviin ensi vuoden tapahtumiin. Mikäli lippuja ei halua ensi vuonna käyttää, onnistuu lippujen palauttaminen Tiketin kautta 31.8. mennessä. Vuoden 2021 Baltic Jazz järjestetään 9.–11.7. ja Turku Sea Jazz 30.–31.7.

Työmme Archipelago Sea Jazzin parissa ei siis missään tapauksessa jää tauolle, vaan suunnittelemme monimuotoisia jazzelämyksiä jo kesälle, syksylle ja ensi vuodelle. Vaikka kesälle jää suurten tapahtumien peruuntuessa tänä vuonna iso aukko, kun emme pääse tapaamaan toisiamme ja kuulemaan musiikkia intiimisti lähietäisyydeltä, haluamme tarjota jazzyhteisölle sisältöjä myös verkon välityksellä. Toukokuussa Archipelago Sea Jazz osallistuu mm. digitaalisesti järjestettävään Pax Navis -tapahtumaan.

”Archipelago Sea Jazz -konseptia on kehitetty hyvillä fiiliksillä jo pari vuotta, joten tapahtumien peruuttaminen on luonnollisesti valtava pettymys. Uuden yhteistyön ympärille on syntynyt poikkeuksellisen hyvä flow, jonka kyydissä nämä upeat saaristofestarit lipuvat nyt kohti festarikesää 2021!”, toteaa Archipelago Sea Jazz -idean isä, jazzmuusikko Jussi Fredriksson.