Itämeripäivässä soi jazz

10.8.2022

Archipelago Sea Jazz, Pidä Saaristo Siistinä ry, Viking Line ja Forum Marinum tarjoavat monipuolista Itämeripäivän ohjelmaa koko perheelle Merikeskus Forum Marinumilla torstaina 25.8. klo 15–18.

Archipelago Sea Jazz soi nuorista huippulahjakkuuksista koostuvan Joonatan Henriksson Quintetin johdolla merikeskuksen nurmikolla klo 16 ja klo 17. Yhtyeen musiikki juontaa juurensa erityisesti 1960-luvun harmonisesti rikkaaseen hardbop-tyylilajiin, mutta vaikutteita kuullaan myös esimerkiksi modaalisesta jazzista sekä bossa novasta. Luvassa on svengaavan energinen kattaus jazzin klassikkosävelmiä sekä yhtyeen jäsenten omia innovatiivisia sävellyksiä. Heittäydy jazzin vietäväksi ja saavu vaikka piknikille! 

Joonatan Henriksson – klarinetti & piano
Eero Dunkel – kitara
Pessi Pohjola – piano
Otso Huhtala – kontrabasso
Veikka Kajamies – rummut


Eväspaperien kanssa ollaan tietysti huolellisia, ja siitä muistuttaa myös Pidä Saaristo siistinä ry:n organisoima Siisti biitsiroskienkeruutalkoot Aurajoen rannalla. Paikan päältä löytyy roskapusseja ja roskienkeruupihtejä. Tule mukaan siistimään ympäristöä yhdessä!

Lapsille on ohjelmassa pienten merimaalarien työpaja. Tule mukaan maalaamaan oma Itämeresi kuvataiteilija Merihelena Leskisen ohjauksessa klo 15 alkaen. Oman inspiraationsa maalareille ja muille seiloreille tuo Ville Viking!

Forum Marinumin 40 000+ näyttely on Itämeripäivänä ilmainen. Linnanpuomi-rakennuksessa sijaitseva näyttely tuo tuulahduksen saaristosta kaupunkiin antaen elämyksen meriluonnosta ja sen ainutlaatuisuudesta.

Tapahtumaan on vapaa pääsy!
Sateella ohjelma siirtyy Forum Marinumin venekatokseen.