Archipelago Sea Jazz ja John Nurmisen Säätiö jakavat samoja arvoja Itämeren puolesta

21.4.2020

Archipelago Sea Jazz ja John Nurmisen Säätiö ovat solmineet sopimuksen Itämeri-yhteistyöstä. John Nurmisen Säätiö tuottaa jazzfestivaaleille niin ohjelmallista kuin audiovisuaalistakin merikulttuuriin ja Itämeren suojeluun liittyvää tapahtumasisältöä. Yhteistyön tavoitteena on myös kerätä lahjoituksia John Nurmisen Säätiön tärkeän ympäristö- ja kulttuurityön tukemiseksi.

Archipelago Sea Jazz on uusi kansainvälisesti houkutteleva festivaalisarja, jonka toimintaan linkittyy vahva ympäristönäkökulma. Sen arvot rakentuvat saaristomme ja Itämeremme ainutlaatuisen vetovoiman ja laadukkaan jazzmusiikin ympärille. Archipelago Sea Jazz yhdistää kaksi uutta Turussa ja Maarianhaminassa järjestettävää jazztapahtumaa sekä kaksi jo vankan jalansijan ja vakituisen yleisönsä saavuttanutta tapahtumaa – Baltic Jazz ja Korpo Sea Jazz -festivaalit – yhteisen Archipelago Sea Jazz -nimen alle.

Festivaalikonseptin ideologiana on tuoda yleisölle taiteellisesti korkeatasoista jazzmusiikkia tuoreella ja ympäristön kannalta vastuullisella tavalla hyödyntäen Saaristomeren alueen ainutlaatuisia puitteita aina ulkosaaristoa myöten.

– Uskomme, että uusi festivaalisarja ja kuntien laaja yhteistyö vahvistavat Itämeren ja Saaristomeren suojeluun liittyviä pyrkimyksiämme. Haluamme liittää tapahtumiimme yhteistyökumppaneita, jotka jakavat kanssamme samoja ympäristöarvoja. Juuri tästä syystä yhteistyön käynnistäminen John Nurmisen Säätiön kanssa on meille merkittävä asia, iloitsee Archipelago Sea Jazzin idean isä, jazzmuusikko Jussi Fredriksson.

Itämeri kärsii rehevöitymisestä, jota ilmastonmuutoksen vaikutukset vain kiihdyttävät. John Nurmisen Säätiön tavoitteena on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö toteuttaa tuloksellisia ja konkreettisia Itämeren suojelutoimia ja levittää sanaa Itämeren ainutlaatuisuudesta ja sen historiasta mahdollisimman laajalle, jotta ihmiset oppivat arvostamaan ja suojelemaan sitä. 

Säätiö on julkaissut yli 40 meren tarinoista kertovaa kirjaa, järjestänyt lukuisia näyttelyitä ja tapahtumia sekä käynnistänyt lähes 40 Puhdas Itämeri -hanketta, joista 25 on saatu valmiiksi. Yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa pelkästään Suomenlahdella on leikattu vajaassa 10 vuodessa merta rehevöittävää fosforikuormitusta jopa 75 prosentilla.

Archipelago Sea Jazz -yleisö voi tulevaisuudessa tukea säätiön Itämeri-toimintaa tekemällä vapaaehtoisen lahjoituksen konserttilippujen oston yhteydessä. Festivaalit rohkaisevat lahjoittajaksi ryhtymistä myös muilla tavoilla, sillä se on helppo ja nopea tapa auttaa. Lahjoitusten turvin tehdään tuloksellista Itämeren suojelutyötä sekä välitetään meren tarinaa tuleville sukupolville.

Terveys, turvallisuus ja vastuullisuus ovat Archipelago Sea Jazz -tapahtumien järjestelyissä etusijalla. Seuraamme aktiivisesti viranomaisten tiedotusta ja noudatamme ohjeistuksia koronavirusepidemian aiheuttamista poikkeusjärjestelyistä.

Tutustu John Nurmisen säätiön toimintaan osoitteessa johnnurmisensaatio.fi.

Lisätietoja

Archipelago Sea Jazz: Jussi Fredriksson, +358 44 041 2026