På Östersjödagen hör vi skärgårdsjazz i Åbo!

18.8.2021

Jussi Fredriksson Trio firar torsdagen den 26.8. den Nationella Östersjödagen med skivsläppskonsert klockan 17 på Forum Marinums restaurang Göran (Slottsgatan 72, Åbo). Fritt inträde!

Jussi Fredriksson – piano
Jori Huhtala – bas
Mika Kallio – trummor

Det nya albumet Archipelago Sea Tales, av den internationellt hyllade Jussi Fredriksson Trio, berättar kargt vackra historier om världens mest fantastiska skärgård. Under coronapandemin skrev pianisten Jussi Fredriksson en ny repertoar för trion, där kompositören fann inspiration från känsloväckande teman med allt från skärgårdsromantik till naturkatastrofen i Skärgårdshavet. Låtarna på det kommande Archipelago Sea Tales -albumet har sina ursprung på Aspö, Nagu, Brännskär, Gullkrona och andra fantastiska öar i skärgården. Albumet berättar om Östersjöns nuvarande dystra tillstånd, kombinerat med dess skönhet och fascinerande spektrum av färger.

Konserten på Östersjödagen är en del av samarbetet mellan Archipelago Sea Jazz festivalserien och John Nurminen Stiftelsen.

Allmänheten uppmanas att under evenemanget uppmärksamma säkerhetsavstånd, använda munskydd och ta hand om god hand- och hosthygien. Man bör inte delta om man känner symptom!

Bordsbokning: info@goran.fi, tel. 020 741 7330

Östersjödagen, som startats och samordnats av John Nurminen Stiftelsen, firas varje år den sista torsdagen i augusti i form av olika evenemang och uppryckningar. Syftet med temadagen är att lyfta fram viktiga maritima frågor och inspirera till konkreta åtgärder till förmån för Östersjön. Dagen firar havets mångfald och omätbara värde. Utöver firandet är målet att öka kunskapen om havets natur, kultur och historia.

Mer information: www.itameripaiva.fi