Meri ja jazz hyvinvoinnin lähteenä!

19.6.2024

Archipelago Sea Jazz -festivaalisarjaa ja John Nurmisen Säätiötä yhdistää rakkaus mereen ja huoli sen hyvinvoinnista. Itämeren pelastaminen vaatii yhteistyötä ja esimerkkejä niin pienistä kuin suuristakin teoista. Huippumusiikin lomassa tämän kesän jazzfestivaaleilla keskustellaan John Nurmisen Säätiön johdolla Itämerestä inspiraation ja hyvinvoinnin lähteenä niin taiteessa kuin ruoassa ja kesän lomahetkissä. 

Heinä-elokuun vaihteessa järjestettävä Turku Sea Jazz starttaa käyntiin pääsymaksuttomalla ja ikärajattomalla tapahtumalla Kirkkopuiston Terassin upeassa miljöössä Aurajoen rannalla keskiviikkona 31.7. klo 18 yhteistyössä John Nurmisen Säätiön kanssa. Illan avaa Josu Mämmin ja Ukko Heinosen levynjulkaisukonsertti “Blanc Lines”, ja toisena esiintyjänä soittaa turkulainen funk-kvartetti Puños

Konserttien väliajalla klo 19 järjestetään ”Hyvää vointia ja pitkiä siimoja” -keskustelutilaisuus, jossa asiantuntijavieraat pohdiskelevat meren hyvinvointivaikutuksia. Itämeren tuomasta inspiraatiosta, kestävästä kaupunki- ja saaristomatkailusta, paikalliskulttuurista ja ruoasta ovat keskustelemassa väitöskirjatutkija Susanna Saari Turun ammattikorkeakoulusta, VoiVeljet -ravintolaketjun toimitusjohtaja Janne Juvonen sekä Jazz City Turku ry:n toiminnanjohtaja, jazzmuusikko Jussi Fredriksson. Keskustelua johdattelee John Nurmisen Säätiön tuottaja Maija Soljanlahti. Tapahtumalla on säävaraus.

Archipelago Sea Jazz -festivaaliperheen arvojen keskiössä on vastuullisuus ja erityisesti Itämeren suojelu. Kemiönsaarella, Korppoossa, Turussa ja Maarianhaminassa tapahtuvan tapahtumasarjan toimijat haluavat olla mukana vaikuttamassa ympäristön hyvinvointiin sekä paikallisesti että koko Itämeren alueella edistämällä saariston matkailua ja kulttuuripalvelujen tuottamista kestävästi ja ympäristöarvoja kunnioittaen. John Nurmisen Säätiö toimii yhtenä festivaalisarjan ympäristökumppanina, ja Itämeren pelastusoperaatioon voi osallistua festarilippujen oston yhteydessä Tiketissä tukemalla John Nurmisen Säätiön työtä.

Tutustu festivaaleihin:

Baltic Jazz 5.–7.7.2024
Korpo Sea Jazz 25.–27.7.2024
Turku Sea Jazz 31.7.–3.8.2024
Åland Sea Jazz 9.–10.8.2024